UA-113412744-1
Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

    Ajankohtaista

TULEVAA:

ma 4.12. klo 13.00 Ohjattujumppa, Kuntoharjoittelua pallon avulla, Fysios, Prisma.

ti 5.12. klo 12.-14 Tiistaikerho, Valmistelua lauantain Avoimetovet, myyjäiset tapahtumaan, tuo esim arpajaispalkintoja ym. Tutun Tupa

la 9.12. klo 11-14 Avoimet ovet, myyjäiset arpajaiset kahvi/tee tarjoilu. Tule tutustumaan uudistuvaan toimintaan.

Tervetuloa mukaan!

tied.ja ilmoittautumiset 0400787127

ma 11.12. klo 13.00 Syksyn viimeinen  Ohjattujumppa, Toiveiden mukaan Fysios, Prisma. Kiitos kaikille jumppaan osallistuneille. Toiveita voi esittää tulevaa vuotta varten.

ti 12.12. klo 12.-14 Tiistaikerho, vuoden muistelua ja tulevan vuoden toimintaan ehdotuksia.Tutun Tupa

 Muistathan, että voit saada yhdistyksen tuen, 20 € yhden kerran vuoden aikaan liikuntaan tai kulttuuri tapahtumaan kuittia vastaan. Tied. 0400787127

Tutun Tuvalta voit käydä ostamassa käsityönä valmistettuja tuotteitamme..

Pysytään "terveinä" ja mieli korkealla.

Tutun Tupa

 Löydä vertaistukija -palvelu avautui 15.2.

 Reumaliitto avaa uuden verkkopalvelun, jonka kautta voi etsiä itselleen vertaistukijaa. Löydä vertaistukija -palvelu on verkossa toimiva hakemisto, josta voi hakea vertaistukijoita sijainnin, iän, diagnoosin ja yleisimpien vertaistuellisten keskustelunaiheiden perusteella, sekä ottaa suoraan yhteyttä vertaistukijaan.

Kaikilla koulutetuilla vertaistukijoilla on ollut mahdollisuus liittyä ja uudelta sivustolta löytyykin jo satakunta vertaistukijaa. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni sairastunut löytää juuri itselleen sopivan vertaistukijan. Yhdistysten vertaistukijat saavat näin toivottavasti lisää yhteydenottoja vertaistukea tarvitsevilta.

"Vertaistukea juuri sinulle" inkin www.reumaliitto.fi/vertaistuki.                 https://kilta.reumaliitto.fi/Vertaistukihenkilot/Lomakkeet/Hakusivu

Ydistyksen vertaistukijat: Laila Lukkari ja nyt myös UUTENA on aloittanut, Jaana Kananen

Miksi vertaistukea!

Vertaistuki on kokemusten jakamista toisen saman kokeneen kanssa. Vertaistuki tarkoittaa kokemustietoon perustuvaa tukea, jonka tärkeimmät elementit ovat kertominen ja kuunteleminen.

Vertaistuki on kertomista

Kun ihminen sairastuu, hänen ja hänen läheistensä tiedonjano on suuri. Hoitavan tahon ja kirjallisuuden lisäksi tietoa saa kohtalotovereilta. Saman kokeneet voivat kertoa omia kokemuksiaan sairaudesta selviytymisestä tai sairauden kanssa elämisestä.

Vertaistuki on kuuntelemista

Vertaistuen arvo on siinä, että kertojalla ja kuulijalla on samanlainen kokemus, joka mahdollistaa toisen tarinan ymmärtämisen.

Vertaistuki on kuuntelemiseen keskittyvää kohtaamista.

On helpottavaa jakaa kokemuksensa sellaisen henkilön kanssa, joka todella ymmärtää. Sairastunut voi säästää läheisiään ja olla kertomatta heille kaikkia huoliaan. Vertaistukija on sopivan etäällä, ja siksi hänelle on helpompi puhua.

Yhteinen kokemusten jakaminen luo syvän ymmärretyksi tulemisen tunteen. Jaettu kokemus on merkittävä kokemus.

Yhdistys tarjoaa raamit erilaisten ryhmien kokoontumisille. Ryhmiä voi olla esim. fibro, joka onkin ollut toiminnassa, mutta nyt tauolla koronan ja vetäjän puutteen vuoksi.

Samoin esim. harvinaiset- ja miestenryhmä voisi olla, mikäli osallistujia ilmaantuu, myös Sotkamossa käytiin muutama kerta kokoontumassa, mutta ei saatu kiinnostusta heräämään, nyt siellä puuhataan uusia tiloja yhdistysten käyttöön, niin jos kiinnostusta löytyisi uuteen toimintaan, kun tilanne normalisoituu.

 Fibromyalgia, mitä se on?

Lisätietoa fibromyalgiasta ja Reumaliiton tapahtumia

Reumaliiton internetsivuilla www.reumaliitto.fi löytyy kattavasti tietoa fibromyalgiasta ja esimerkiksi ravinnon ja liikunnan merkityksestä. Sivuilla löytyy myös ilmaiseksi luettavissa oleva tammikuussa 2018 ilmestynyt Fibromyalgia ja liikuntaopas.

Vuosittain 12.5. vietetään kansainvälistä fibromyalgiapäivää, jonka tavoitteena on tehdä fibromyalgiaoireyhtymää tunnetuksi terveydenhuollossa ja yleisön keskuudessa.

Reumaliitolla on myös reumatologin suoria Facebook-verkkoluentoja ja kyselytunteja fibromyalgiasta ja muista reumasairauksista. Luentoja voi katsoa myös jälkikäteen Facebookissa tai Reumaliiton YouTube-kanavalla.

Reumaliitto järjestää sopeutumisvalmennuskursseja myös fibromyalgiaa sairastaville.